Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا - رئیس آژانس بین المللی تحقیقات سرطان(IARC) با تحسین پژوهش های انجام شده در زمینه ثبت موارد سرطان در شیراز بیان داشت: نظام ثبت سرطان بر اساس جمعیت در ایران یک الگوی بین المللی است و فعالیت های پژوهشی از دیرباز در این حوزه با موفقیت همراه بوده است.

پروفسور الیزابت ویدرپس، در حاشیه بازدید از برج پژوهشی محمد رسول الله دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا همکاری بسیار مؤثر آژانس بین المللی تحقیقات سرطان با ایران و حمایت از تشکیل و پیگیری مطالعه کوهورت در برخی از شهرهای ایران را یک اقدام موثر در توسعه پژوهش های سرطان شناسی عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مطالعه کوهورت یا هم ‌گروهی(Cohort Study) نوعی مطالعه طولی و مدت دار است که در پزشکی، علوم اجتماعی، علوم آماری و اکولوژی کاربرد دارد. این مطالعات به بررسی فاکتورهای خطر می‌پردازد و گروهی از افراد سالم (بدور از بیماری) را برای یک دوره زمانی مشخص تحت بررسی قرار می‌دهد تا از روابط و همبستگی‌ها برای تعیین میزان خطر و عوامل خطر در کنار هم استفاده شود.
رئیس آژانس بین المللی تحقیقات سرطان(IARC) با تاکید بر اینکه عضویت دائم ایران در آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان نقطه آغازی برای توسعه مطالعات سرطان شناسی است افزود: دانشمندان ایرانی با آژانس بین المللی تحقیقات سرطان همکاری های موثر داشته اند ، شناسایی عوامل موثر در سرطان و بررسی نقش سبک زندگی، عفونت‌ها، ژنتیک در بروز سرطان‌ها با همکاری دانشمندان ایرانی امکان پذیر شده است.
عضویت ایران در آژانس بین المللی تحقیقات سرطان به‌ عنوان بیست و ششمین کشور جهان و سومین کشور آسیایی، پس از رأی‌گیری اعضای شورای حکام آژانس در نشست 17 می 2018 مطابق با 26 اردیبهشت 1397 به‌تصویب رسید.
الیزابت ویدرپس به دعوت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، سه شنبه از مرکز ثبت سرطان جمعیتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، بازدید کرد.
در این بازدید توانمندی های مرکز ثبت سرطان جمعیتی استان فارس، مستقر در برج پژوهشی محمد رسول الله (ص) به تیم بازدید کننده معرفی و زیرساخت های توسعه تعامل علمی با آژانس بین المللی تحقیقات سرطان بررسی شد.
دکتر عباس رضاییان زاده رئیس مرکز ثبت سرطان دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این برنامه بازدید بیان داشت : هدف از این بازدید بررسی فرآیند ثبت سرطان در استان فارس و پیگیری طرح کوهورت خرامه ، گسترش فعالیت های پژوهشی مشترک با دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه مطالعات جمعیتی سرطان و مهار سرطان های قابل پیشگیری است.
این استاد گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به تغییرات به وجود آمده در فرآیند ثبت سرطان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز از سال 94 و دریافت اینترنتی اطلاعات سرطان های تشخیص داده شده از مراکز آموزشی درمانی استان گفت: در این بازدید، فرآیند موجود و همچنین نتایج آنالیز و تحلیل داده های سرطان موجود در این مرکز از نزدیک بررسی شد و مورد استقبال تیم بازدیدکننده قرار گرفت.
وی فعالیت های انجام گرفته را برآیند مشارکت تیمی از معاونت های درمان، تحقیقات و فناوری و بهداشتی دانشگاه عنوان کرد و افزود: در این بازدید زیرساخت های دانشگاه علوم پزشکی شیراز در زمینه مطالعات سرطان ، از نگاه رئیس آژانس بین المللی تحقیقات سرطان بررسی شده و با توجه به توانمندی های موجود، تفاهم نامه ای در خصوص اجرای تحقیقات مشترک، به امضا رسید.
رضاییان زاده تبادل دانشجو در زمینه مطالعات جمعیتی سرطان و توسعه ماطلعات پیشگیری از سرطان را از جمله دیگر محورهای مورد بررسی در این بازدید عنوان کرد.
بر اساس آمارهای موجود سالانه حدود هفت هزار مورد ابتلا به سرطان در مراکز بیمارستانی و درمانگاه های تخصصی شیراز ثبت می شود.
جراحی بیش از 800 بیمار مبتلا به سرطان سینه در مرکز تحقیقات و کلینیک تشخیص بیماری های پستان دانشگاه علوم پزشکی شیراز یک رکورد جراحی سرطان در جنوب کشور بشمار می آید.
تغییر در سبک زندگی ، پیشگیری از بروز چاقی ، استفاده کمتر از گوشت قرمز و غذاهای آماده و فست فودها از سوی متخصصان سرطان شناسی توصیه شده است ، همچنین نقش عوامل محیطی و سبک زندگی به عنوان مهمترین عوامل تاثیرگذار در سرطان شناخته شده است.
بعضی از عوامل محیطی مانند آلودگی هوا و مصرف سیگار و دخانیات در ایجاد سرطان های حنجره، مری و ریه و مصرف بیش از اندازه فست فودها نیز در سرطان هایی مانند سرطان روده بزرگ بسیار تاثیرگذار است و تغییر در سبک زندگی می تواند اثرات ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
6113 /1876

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سرطان شناسي ثبت سرطان تحقيقات سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۳۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن قدردانی از زحمات کادر سلامت، اظهار داشت: کارکنان نظام سلامت باعث افتخار ما هستند و به طور شبانه روزی، حتی در ایام تعطیل کار می کنند و در زمان کرونا نیز افتخار آفرینی کردند.

وی با اشاره به تقدیم ۳۰۰ شهید حوزه سلامت در مبارزه با بیماری کووید۱۹، گفت: با توجه به نیازهایی که در جامعه ما وجود دارد بحث پرداخت فوق العاده خاص را از دو سال پیش به صورت مستمر آغاز و سال گذشته در صحن علنی مجلس از نمایندگان مجلس درخواست و آن را پیگیری کردیم که با تلاش رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه، این مصوبه روز گذشته به تصویب رسید.

عین‌اللهی ادامه داد: ۱۰ هزار میلیارد تومان فوق العاده خاص برای کارکنان حوزه سلامت در نظر گرفته شده که آیین نامه اجرایی آن در کمیته ها در حال تدوین بوده و به اطلاع تمامی کارکنان خواهد رسید. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: مصوبه فوق العاده خاص از امسال اعمال می‌شود و جزو بودجه امسال دیده شده است.

عین‌اللهی به دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه سلامت پرداخت و اظهار داشت: آموزش علوم پزشکی در ایران بنا به اقرار تمامی سازمان‌های بین‌المللی یکی از آموزش‌های در تراز کشورهای پیشرفته جهان است و تمامی شاخص‌هایی که در یک آموزش پیشرفته پزشکی لازم است را داراست.

وزیر بهداشت ادامه داد: امروزه ما نه تنها همه خدمات بهداشتی و درمانی مردم را در داخل کشور ارائه می‌دهیم بلکه در سال گذشته قریب به یک و نیم میلیون نفر از خارج از کشور برای درمان به ایران آمدند و خدمات دریافت کردند.

وی با بیان اینکه تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی ما از ابتدای انقلاب تاکنون از ده دانشگاه علوم پزشکی به ۷۰ دانشگاه افزایش پیدا کرده است، گفت: اکنون ۲۴۰ هزار دانشجو، ۲۲ هزار عضو هیات علمی و ۸۴۰ مرکز تحقیقاتی داریم و جهش بسیار خوبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شده است.

وزیر بهداشت با اشاره به برگزاری آزمون دستیاری با بیان اینکه در سال گذشته در سه رشته بیهوشی، طب اورژانس و اطفال کمبود متقاضی داشتیم، گفت: مجبور شدیم در این سه رشته مجدد فراخوان داده و از کارورزان سال آخر پزشکی با مصوبه آموزش پزشکی تخصصی استفاده کنیم.

عین اللهی با بیان اینکه ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری در دوره جدید شرکت کرده اند، گفت: امسال نیز می‌توانیم معادل سال گذشته در دستیاری پذیرش داشته باشیم. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در خصوص ظرفیت دانشجویان پزشکی نیز طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می کنیم و در صورتی که افزایش و کاهشی لازم باشد با تصویب این شورا انجام خواهد شد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تغییر رئیس مرکز آمار ایران
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از سال جاری اعمال می‌شود
  • اعمال مصوبه فوق العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال
  • پرداخت «فوق العاده خاص» کارکنان نظام سلامت از سال جاری
  • بودجه ۱۰ هزار میلیاردی فوق‌العاده خاص نظام سلامت
  • بهره‌برداری از بیمارستان ۴۲۱ تخت‌خوابی رشت از مطالبات نظام سلامت است
  • تسریع در اجرای قانون جوانی جمعیت نیازمند همراهی جدی دستگاه‌هاست
  • تاریخ سفر گروسی به ایران مشخص شد
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • رفع چالش‌های حوزه سلامت اولویت مسئولان باشد